מתכון לפלאפל ביתי

מכירים את זה שאתם אוכלים בחוץ פלאפל טעים, ואתם אומרים לעצמכם שאתם חייבים לנסות את זה בבית? זה קורה לא מעט, אז אתם מחליטים לנסות את זה בבית, ולא תמיד יוצא לכם כמו שרציתים, במידה והעיסה יבשה מידי או מתפרקת בטיגון, או שלא טיגנתם מספיק טוב או שהעיסה לא יצאה לכם טעימה, ואז אתם חושבים למה בכלל התחלתם עם זה? אז הבאנו לכם את המתכון המשולם להכנת פלאפל ביתי, פלאפל הוא מאכל מזרחי תיכוני מסורתי אם אתם מחפשים להכין ארוחה קלילה וטעימה מדובר במנה משביעה ומשמחת, כזו שכל הרכיבים עבורה זמינים ונגישים לאורך כל השנה.

מה זה פלאפל?

פלאפל הוא כדור מטוגן העשוי מגרגרי חומוס או פול מתובלים.  מוצאו  כנראה  במצרים,  הגרסה המצרית, הייתה עשויה מפול, בישראל הכינו התחילו להכין את הפלאפל מגרגירי חומוס גם כי הבינו שהפול הוא מסוכן לאוכלוסייה מסוימת, הפלאפל הישראלי  הוא הפלאפל הכי אוורירי, יש נוהגים להכניס סודה לשתייה ואבקת אפיה או לחם יבש,  עם שיטת ההכנה זה מה שהופך אותו לנפוח אוורירי וטעים.

המתכון לפלאפל מושלם

מכינים מראש 1/2 קילו גרגירי חומוס המושרים 1/2 ליטר מים לילה שלם, למחרת שוטפים את הגרגירים ומסננים אותם מהמים.

5 שיני שום כתושות

1 בצל גדול קצוץ

צרור כוסברה קצוץ בלי הגבעולים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף כמון

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המצרכים לקערת מיקס למעט המים, מפעילים את המיקסר בפולסים מוסיפים חצי מכמות המים עד לתערובת גרגירית ולחה, מנסים ליצור כדור ולראות שהכדור לא מתפרק אם הכדור מתפרק להוסיף את יתר המים ולערבב שוב אם הכדור שיצרתם הוא מושלם ואחיד זה סימן שהעיסה מוכנה, מעבירים את העיסה לקערה מכסים עם ניילון נצמד ומעבירים ללילה במקרר, יום למחרת מוציאים את העיסה מהמקרר, מכינים כדורים עגולים ושמים על מגש, מחממים סיר עם שמן עמוק כאשר הטמפרטורה לא גבוהה מידי כלומר שהשמן לא רותח אלה חם מאוד, ברגע שהשמן חם, מכניסים את הכדורים לשמן וברגע שהם מתחילים להיות זהובים  משני הצדדים, הכדורים מוכנים, יש להוציא אותם ולהניח על נייר סופג, להגיש עם סלט קצוץ, צ'יפס, טחינה ועמבה, המנה תהיה עבורכם מושלמת.

פלאפל איכותי וטוב מיוצר מחומרי גלם טריים וטובים, אין כמעט מקום בישראל  שתלכו ולא תראו איזה דוכן פלאפל ברחוב, כיום תוכלו למצוא גם פלאפל משודרג במילוי בטטה, בורגול, עם כל מיני תוספות שונות אך אין כמו המתכון המקורי.

דילוג לתוכן