מהו פלאפל? יש מישהו שלא מכיר? אין כזה דבר בטוח שלא במדינת ישראל? מנת הפלאפל מאז קום המדינה, הוגדר כמאכל הלאומי האהוב על הישראלים, למרות וככל הנראה שהוא לא בדיוק הומצא בישראל יש טוענים שהוא הומצא בכלל במצרים לראשונה, ושם החלו להכין את הפלאפל מפול והגישו אותו בצלחת, כאשר הפלאפל עשה עליה לישראל הוא שודרג מכיוון שגילו שלפול יש הרבה אנשים שהם אלרגיים אליו, לכן החלו להכין אותו מגרגירי חומוס, כאן בישראל הוא מטוגן בשמן חם ומוגש חם במנת פיתה עם סלט ירוק קצוץ וסלטים עמבה וטחינה, וגם אם אתם לא רעבים, אי אפשר לעמוד בפני המנה הזאת ולא לקחת ביס.
איך להכין פלאפל תוצרת ביתי משלך?
מתכון ביתי קל למטבח, פלאפל המתכון שלו הכי קל להכין אותו, רק צריך לדעת איך בכדי שיצאו כדורים פריכים ומושלמים, ולא מתפרקים ויבשים, מכירים את זה שאתם אוכלים פלאפל טעים בדוכן פלאפל ואתם אומרים לעצמכם אתם חייבים לנסות את זה בבית, ואז אתם מנסים בבית ולא תמיד יוצא לכם כמו שרציתם, המרקם לא יוצא כמו שצריך יבש מידי ובטיגון זה מתפרק לכם ולא מתבשל כמו שצריך, אז הכינו את המוצרים וקבלו את המדריך השלם לפלאפל וכל מה שרציתים לדעת על המנה הזאת!
מצרכים ואופן ההכנה:
1/2 קילו גרגירי חומוס (משרים אותו לילה שלם בתוך מים) למחרת מסננים ושמים במעבד מזון.
מוספים 1 בצל קצוץ דק
1/4 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כף כמון
אופן ההכנה: מתחילים לערבב פולסים ומתחילים לאט להכניס 1/4 כוס מים בהתאם למרקם שאמור להיות תערובת לחה, עוצרים שניה יוצרים כדור, אם ניתן להכין כדור מבלי שהתערובת מתפרקת, סימן שהבלילה מוכנה, אם לא סימן שצריך עוד טיפה להוסיף מים, הכל בהתאם לבדיקת התערובת אם היא לחה, ברגע שהתערובת מוכנה מניחים בקערה עם ניילון נצמד חצי שעה במקרר בינתיים מכינים שמן עמוק, ברגע שהשמן חם ולא רותח, מוציאים את הבלילה יוצרים כדורים ומתחילים לטגן עד להשחמה מכל צד, מוציאים על נייר סופג ומגישים חם בתוך פיתה, עם סלט ירוק קצוץ עמבה טחינה, ,פלאפל טוב, מיוצר מחומרים טריים ואיכותיים בכמויות הנכונות.
בשנים האחרונות ניסו קצת לשדרג את כדורי הפלאפל אם זה במילוי בטטה, בורגול, אך אין כמו הטעם המקורי של הפלאפל שתמיד היה ותמיד יישאר כטעם הכי מקורי וטעים.